WE MOGEN WEER!

 

We hebben een lange tijd stil gezeten. Zo af en toe met online meetings zijn we wel bezig geweest, maar niets kan tippen aan het fysiek bezig zijn met theater. We hebben in de afgelopen maanden ook een blik weten open te trekken met nieuwe gemotiveerde spelers. Zij zullen vanaf 17 juni mee doen met proeftrainingen. Zodra er een klik is zullen zij zich bij de basisgroep voegen en na de zomervakantie gaan we weer starten met onze trainingen. 

In deze trainingen gaan we hard werken aan de basisregels van het improviseren, op elkaar ingespeeld raken en de improvisatie-spieren zo diep conditioneren dat het een automatisme wordt. Dit doen we door om de week een avond lang te trainen met diverse regisseurs. Vanaf halverwege 2022 willen we gaan kijken wanneer we voorstellingen gaan geven.

 

 

TOCH NU AL EEN VOORSTELLING

Maar voor het zover is, gaan wij als basisgroep, nog een eenmalige voorstelling brengen, om te vieren dat er versoepelingen zijn. Deze voorstelling stond eerst gepland op 12 juni in Het Huis van Waalre. Maar helaas bleek dat toch nog iets te enthousiast. Daarom hebben we, op basis van de persco van 18 juni een nieuwe datum gepland: zondag 27 juni. Dat is nog steeds kort dag en dat zullen we zelf merken ook. Volledig onvoorbereid en onbezonnen, maar vol lef en enthousiasme, gaan we dit avontuur aan. Op dinsdag 1 juni is dit idee ontstaan en vanaf dat moment hebben we alle mogelijke organisatorisch krachten in gezet om deze voorstelling voor elkaar te krijgen. We hopen daarom op het maximale van 50 man publiek. Zie op de reserveringspagina meer over de voorwaarde voor het bezoeken van deze voorstelling. Alleen 10 juni zijn de spelers samen gekomen om te bepalen wie met elkaar gaan spelen, en welke spelvormen we willen gebruiken. Daarna is het aan het publiek om daar invulling aan te geven.
We hopen dat je komt en kan genieten van een gezellig avondje uit! KLIK HIER VOOR RESERVEREN

 

GRATIS EN VOETBAL
Wij vinden het leuk om op het podium te staan, dat is een ding wat zeker is. Jullie vinden het leuk om weer even de deur uit te kunnen. Het Huis van Waalre is blij als er weer mensen komen. Daarom hebben we met alle partijen kunnen afspreken dat deze voorstelling volledig gratis aangeboden kan worden.
Doordat op deze avond om 18.00 uur Nederland zal spelen in de 8e finale van het EK, hebben we samen met HHvW er een groter evenement van gemaakt. Vanaf 17.45 kunt u binnenlopen om samen te genieten van de wedstrijd op groot scherm. Al die tijd is de bar geopend voor een hapje (geen maaltijden) en drankje. Ook is het mogelijk om in de rust aan te sluiten. Heb je helemaal niks met voetbal? Geen probleem!!! Vanaf 19.15 kun je voor de voorstelling binnenlopen en aan de bar een drankje bestellen. Rond 19.45 uur begint de voorstelling en halverwege is er een korte pauze waarbij ook een drankje genuttigd kan worden en om uiterlijk 22.00 uur zal de voorstelling klaar zijn. U kunt dan tot 23.00 uur blijven.
KLIK HIER VOOR RESERVEREN

 

WIE IS RAUW IMPRO

Rauw Impro is een aparte groep binnen Rauw Theater, opgericht om improvisatievoorstellingen op het podium te zetten. Dit is ontstaan uit een cursus waarbij nieuwe spelvormen aan bod kwamen. Direct bleek er een groot animo te zijn voor dit genre, zowel vanuit de spelers als het publiek. Daarom is besloten hier een aparte groep voor op te richten. Deze groep huurt diverse regisseurs in om door middel van trainingen de technieken van het improviseren eigen te maken. Vandaaruit gaat Rauw Impro voorstellingen maken. Dit kan vanuit een vast thema zijn, of helemaal zonder vooraf bepaalde grenzen. Vast element is dat het publiek mede bepaalt hoe de voorstelling verloopt. Voorstellingen met humor, vaart, verschillende emoties en onverwachte wendingen.

Zo begonnen we na de cursus met een voorstelling volledig geinspireerd op het televisie format "De Vloer Op". Daarna deden we mee met een theaterwedstrijd waarbij we bezoekend publiek vroegen briefjes in te vullen. Een uur voor onze voorstelling zijn alle briefjes verzameld en met 95% van de input hebben wij in een uur een voorstelling gemaakt van ruim 15 minuten. Daarmee wonnen we de KaBra Aanmoedigingsprijs. Dit heeft ons gemotiveerd om nieuwe voorstellingen te maken, zo kwamen we met "Cruise 'out of' Control". Helaas en gelukkig kwam toen Corona om de hoek kijken. Helaas, omdat we daardoor lang niet meer konden trainen. Gelukkig, omdat we hierdoor samen eens goed hebben kunnen kijken naar welke richting we op willen. Dat heeft geresulteerd in een zoektoch naar nieuwe spelers. Vanaf half juni 2021 gaan 8 aspirant spelers aan de gang in een aantal proeftrainingen met de "basis"spelers om te zien of het improviseren iets voor hen is. Na deze proeftrainingen ontstaat er een grotere nieuwe groep die vanaf september weer gaan trainen. 
Ons doel is om goed op elkaar ingespeeld te raken en dat de "regels en manieren" van het improviseren door de aderen stroomt. Hiermee willen we in het 2e deel van 2022 zorgen voor prachtige en sterke improvisatie voorstellingen. Hopelijk zien we je dan(weer)!